Prehranska dopolnila za pse

Cane Corso

Cane Corso, pristen italijanski mastif, slovi po svoji moči, zvestobi in inteligenci. Ta impozantna pasma, ki izvira iz južne Italije, je priljubljena zaradi svojega zaščitniškega nagona in nežne narave do svoje družine.

Zdravje
Cane Corso je relativno zdrava pasma, vendar se lahko s starostjo sooča z nekaterimi zdravstvenimi težavami, vključno z displazijo kolkov, dilatacijo želodca (želodčna preobolenja) in določenimi očesnimi težavami. Redni veterinarski pregledi so ključni za zgodnje odkrivanje in zdravljenje morebitnih težav.

Prehrana
Pravilna prehrana je ključnega pomena za zdravje in vitalnost Cane Corsa. Priporočljiva dnevna količina hrane za odraslega Cane Corsa, ki tehta približno 45 kg, je približno 1500–2500 kcal, odvisno od stopnje aktivnosti in starosti psa. Idealna prehrana za to pasmo vključuje visokokakovostne beljakovine, zmerno količino zdravih maščob in uravnotežene ogljikove hidrate.

Telesna vadba
Cane Corso je energičen pes, ki potrebuje vsaj 60–90 minut telesne vadbe na dan. Sprehodi, tek, plavanje in intenzivne igre so idealni načini, kako izpolniti njihove potrebe po gibanju. Redna vadba ne samo ohranja fizično zdravje, ampak tudi krepi vez med lastnikom in psom ter preprečuje dolgčas in destruktivno vedenje.

Mentalna stimulacija
Poleg telesne vadbe potrebuje Cane Corso tudi mentalno stimulacijo. Pametne igrače, interaktivne igre in treningi poslušnosti so odličen način, da ohranite njihovo umske sposobnosti in preprečite dolgčas.

Družabnost
Cane Corso je izjemno navezan na svoje lastnike in ima močan zaščitniški nagon do svoje družine. Kljub temu pa je pomembno, da ga pravilno socializirate od mladosti, da se nauči pravilnega vedenja v družbi drugih ljudi in živali.

Nega dlake
Nega dlake Cane Corsa je preprosta, saj imajo kratko dlako, ki ne zahteva veliko vzdrževanja. Redno krtačenje in kopanje po potrebi bosta zadostovala, da ohranita njihovo dlako zdravo in sijočo.

Joint Fuel
Da bi ohranili zdrave sklepe vašega Cane Corsa, je priporočljivo dodajati prehransko dopolnilo, kot je Joint Fuel. S skrbno izbrano mešanico visokokakovostnih sestavin in esencialnih vitaminov lahko to dopolnilo pripomore k zdravju sklepov in splošnemu dobremu počutju psov vseh starosti in velikosti